樂古Nakuz

標題: 電腦唔知做咩開唔到 [打印本頁]

作者: s10070084    時間: 15-12-2012 15:16
標題: 電腦唔知做咩開唔到
但係又唔可以開唔到 姐係禁開機係開到既 MON顯示都無咩問題 但係唔知點解會卡住左 係一個黑色底 有白色英文個到 要不停禁開關 好彩先入到去個windowns到 我用WIN7 之前係 禁開機 會有一個黑色底 有白色英文不過好快會去到windowns到
(我唔識電腦可以有D解釋得令你地唔明)
作者: ycl2005191a    時間: 15-12-2012 18:48
圖?
不過就咁講,應該係POST>BIOS>OS中間有問題
隨時可能死咁d hardware
一句講曬:圖
作者: s10070084    時間: 15-12-2012 20:04

回復 2# ycl2005191a

個到影唔到比你睇  SORRY 我搵左下你講既野  睇到黑屏白字 我就係卡左係呢到 點解無啦啦會咁? THX
作者: s15ooooo    時間: 15-12-2012 20:52
手機影唔影到???

因為就你咁講睇落似係HDD或者WINDOWS有問題多,但又唔敢肯定= =
作者: s10070084    時間: 15-12-2012 21:13
手機影唔影到???

因為就你咁講睇落似係HDD或者WINDOWS有問題多,但又唔敢肯定= = ...
s15ooooo 發表於 15-12-2012 20:52

我岩岩想影 點知重開幾次機都無卡到-.-
作者: s15ooooo    時間: 15-12-2012 21:40
我岩岩想影 點知重開幾次機都無卡到-.-
s10070084 發表於 15-12-2012 21:13

0,0咁開唔到果陣再影吧..大概係WINDOWS有問題
作者: s10070084    時間: 15-12-2012 22:13
s15ooooo 發表於 15-12-2012 21:40

好既 thx
作者: s10070084    時間: 21-12-2012 15:52
s15ooooo 發表於 15-12-2012 21:40

文件太大- -
作者: s15ooooo    時間: 21-12-2012 17:15
文件太大- -
s10070084 發表於 21-12-2012 15:52

你用PHOTOSHOP或者小畫家縮細左佢再上傳就可以,再唔係用上傳網~
作者: s10070084    時間: 21-12-2012 17:39
你用PHOTOSHOP或者小畫家縮細左佢再上傳就可以,再唔係用上傳網~
s15ooooo 發表於 21-12-2012 17:15
ok了 thx

作者: s15ooooo    時間: 22-12-2012 19:50
百度答案..

如果你已经看到这个界面的话,则可能关机都关不掉了,最好的办法是一直按住电源键到关机为止,再开机,很快按下F8,按上下左右键,选择用最后一次正确配置来启动PC机,这也许可以帮你,因为我也有过这样的情况,如果还不行的话,则进与上面相同的界面,按一键还原,则可以,之后如果进入系统后,可以在运行中键入  MSCONFIG  命令,里面可以调试各个系统项的,希望可以帮到您

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlarticle55w3w.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2