打印 上一主題 下一主題
收起左側

非一般的grand chase故事大全= =+

關閉 [複製鏈接]

回復 82# 的帖子

"good do no do"

變左爛橙既金句=口=""

回復 支持 反對

回復 82# 的帖子

作得唔錯wo@o@
不過開頭好似有d18+既野--
回復 支持 反對

又開始搞爛gag(變左故事!?)

話說......
某天小愛迷上了夏娜(又是小愛與夏娜.....)
不但收集夏娜dvd~漫畫~小說~周邊物品.....等等
終於想玩cosplay.....
首先整理好頭髮....購買披風與劍(倚天劍!?)
還有夏娜的衫
最後當然要有個項鍊啦!!
項鍊不同說當然是火鍊....小愛二話不說就買了

回到家中....換上買回來的"裝"(!?)
之後大叫:「呵呵~~~我就係  『灼眼のあい』」(あい=愛)
不過....小愛總是覺得差緊d野....
「呀....差條識講野既鍊!!」
小愛去請教艾莉娜
艾莉娜:「好簡單而已....你儲夠100個彩虹球...我就會幫你強化項鍊
強化後就會說話的了」(100能+9嗎?....)

經常多日的收集(小愛秒殺了多數關大佬= =!?)
終於儲夠100個彩波...交給艾莉娜就強化了
艾莉娜:「好了....已經強化了!!」(強到加幾會識說話= =?)
小愛很開心地回家開始玩cosply了
回家路中...小愛嘗試同火鍊傾計
小愛:「嗨....聽唔聽到我講野??」
火鍊:「呀....」
小愛:「!?」
火鍊:「你好...主人」(是用日文說的嗎~"~?)
小愛:「.....點解是女聲的!?」(夏娜中的項鍊是男人聲...相信大家也知吧囧!?)
火鍊:「因為我是雌性的嘛!!」
小愛:「什麼!!   項鍊都有分性別!?」
火鍊:「是呀.....丫~我還味自我介紹~我叫『菲...』」
   菲...(!?)什麼項鍊還沒說完....已經從小愛的手中飛落水池中
小愛:「吵死了  吵死了  吵死了!!  我不玩cosplay」(可見小愛是個完美主義者...汗!!)

所以買項鍊之前要請先看清楚是雌或雄.....!!

回復 支持 反對

-0-
分雌同雄
我中意雌GA XDDD
回復 支持 反對

好爛- -
o哂咀- -
冇野好講
回復 支持 反對

回復 85# 的帖子

條鍊跌落水唔怕,因為佢叫...菲...菲比斯~_~""
回復 支持 反對

回復 88# 的帖子

估唔到你比我更爛= =""
(其實那個菲只是想同個飛同音....)
回復 支持 反對

回復 88# 的帖子

= =菲比斯(冒汗中)
那,巴布的gag可以加埋佢識游水,所以冇浸死kaka
回復 支持 反對

回復 85# 的帖子

好強o既gag...最後都要+埋夏娜金句落去[[bao_50]]

話說有日樂想扮吉田...(自行想像@@)
話說有日苺想扮某大姐(自行想像@@)
回復 支持 反對

我諗到個gag,不過之前唔記得左打落黎xd(被打)
不要打我,宜家post番落黎-,-
有一日,小愛去小莓屋企飲下午茶(下午茶當然係小莓整的了xd)
佢地食完野之後,小莓想用神燈練習一下
但佢唔記得左佢放左係邊
突然,佢諗到個辦法:
"台"面上有個茶壺(大家都有飲過茶吧,飲茶果陣咪有d茶壺既..就係果d)
佢就喇起佢(入面冇哂水架la- -)
小愛問佢:小莓你做咩呀囧?!
小莓:我要練神燈~!
小愛:汗..入面都冇精靈係度,點練呀- -
小莓:嘻..我召喚佢地番入去個壺度咪得xd
小愛: (心想:這是甚麼辦法呀囧-,-)
the end
p.s:好開心,可以為呢個帖增添幾分色彩(1個1分汗)
(呢個係我第三個gag)

回復 支持 反對