打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 港區玩家留名區

回復 16# andywilliam1

你柒左啦小朋友 咩都唔識就咪喺度懶係野咁啦唔該
「星」係唔係一個姓 search下先講野啦
百度知道 「星姓」 :
星姓来源:
以官为氏。宋代司星官子韦之后有星氏。司星,宋代主管观察天象的官员。南阳太守羊续娶济北星重女。
星姓迁徙分布
现在河北省盐山县、沧县,今盐山县有1个星马村;青海省星姓村在清乾隆初有2个星家庄,今有4个:平安有上、下星家庄,湟中有2个星家庄。
当代星姓名人:
星  汉  1947年生,山东省东阿县人。系中华诗词学会常务理事,新疆诗词学会常务副会长,中国散曲研究会理事。出版有《清代西域诗辑注》、《大漠烟尘》、《中华史画卷·辽金元卷》、《西域少数民族诗选》(合著)、《中华曲综》(合著)、《西域风景诗一百首》(合著)、《天南地北风光录》(古典诗词集)等。

仲有 九陰真經一個名係最多可以五個字 就算你係未玩過 上網搵下都有啦
好心你出聲就做下功課先啦 你係真心膠我原諒你
回復 支持 反對

回復  andywilliam1

都話可以3-5個字= =
你玩過未丫朋友
破碎虛空; 發表於 7-8-2012 20:17

得 明晒 因為真係未見過單字拖3 4字
回復 支持 反對

「星」係唔係一個姓 search下 ...
劍云 發表於 7-8-2012 20:24

有無必要用咁既語氣呢
如果你剩係識用粗口來發洩的話我唔怪你 但係我相信無人會願意咁 俾番小小尊重人 同埋自己
回復 支持 反對

有無必要用咁既語氣呢
如果你剩係識用粗口來發洩的話我唔怪你 但係我相信無人會願意咁 俾番小小尊重人  ...
andywilliam1 發表於 7-8-2012 20:29

你自己唔尊重人地唔尊重隻GAME先0.0
回復 支持 反對

「星」係唔係一個姓 search下 ...
劍云 發表於 7-8-2012 20:24

http://www.greatchinese.com/surname/surname.htm

我特登睇多左幾次 你搵唔搵到個星字?
回復 支持 反對

有無必要用咁既語氣呢
如果你剩係識用粗口來發洩的話我唔怪你 但係我相信無人會願意咁 俾番小小尊重人  ...
andywilliam1 發表於 7-8-2012 20:29

你呃完樂點未啊小朋友 你識講尊重? 講野唔經大腦 自己無知又喺度又乜又七喺度狗UP又好尊重人?
回復 支持 反對

你自己唔尊重人地唔尊重隻GAME先0.0
小惡風 發表於 7-8-2012 20:31

我無唔尊重過人 佢對我惡言相向 我有無同佢講粗口?

http://www.greatchinese.com/surname/surname.htm

你搵唔搵到星?
回復 支持 反對

回復 25# andywilliam1

傻仔 你喺聖經搵唔搵到全部聖詩啊小朋友 一本書記載既野就係等於全部? 你思維有冇問題啊朋友?
回復 支持 反對

九陰果到啲姓有啲唔係真係有的

劍云你看過有人姓柒的嗎?
回復 支持 反對

你呃完樂點未啊小朋友 你識講尊重? 講野唔經大腦 自己無知又喺度又乜又七喺度狗UP又好尊重人? ...
劍云 發表於 7-8-2012 20:32

呃樂點個個似你多d 得廿幾樂點
我認我之前唔知 我唔知你唔可以好聲好氣同我講?
回復 支持 反對