打印 上一主題 下一主題
收起左側

本願寺 試玩

難得放假又上左去汁下裝
無無聊聊整左隻新玩具玩

小小資料
冰娃打抵%:115+本願寺打抵/2(不計金巨)+王巨
冰娃法抵%:100(吾記得左)+本願寺打抵/2(不計金巨)+金時
冰鳥打抵%:?+本願寺打抵/2(不計金巨)
冰鳥法抵%:90+本願寺打抵/2(不計金巨)
抵抗呢方面像似有D可惜,未低到0%但又稱吾上係高

冰娃普攻不可對空,冰鳥出技機率低,無回mp攻能(?)

冰娃反傷同所受傷害(計抵抗前)成正比,即係佢打人打得痛,反得愈傷
反傷只限受到物理傷害,打係怪身上的攻擊會無視抵抗
雖說無視抵抗,但打出泥的傷害似乎吾高

片中 本願寺 幾乎空裝.. 100lv打怪慢到飛起 連朝2都比吾上(?)

結論
兩頭唔到岸
反傷有台女/玄武/(權)
頂怪有麒麟/獨弓/朝2/朝幻等  太多不能列舉
回復

無D勁武/裝備 ...
慢慢磨可能係一條好路
回復 支持 反對

本願寺既勇猛只能成為高手既默契。
回復 支持 反對

本人台巨有隻,反傷技可以當佢唔存在/打怪有95折優惠,
我冇錢黎講,有隻雀頂天都唔差,
單國暫時空裝頂到朱雀
補充:
雀回MP量多=LV/2,
100LV後打怪/自己友都有得回,機率欠佳,範圍大約半個場,
打剩最尾隻怪死後先出冰技機率什高,(冇能用,頂佢個廢)
暫時知道項2/德2幫唔到雀加攻。
回復 支持 反對

本願寺係日本新手冇帥可用先用je...
回復 支持 反對

無D勁武/裝備 ...
慢慢磨可能係一條好路
tdy 發表於 2-10-2014 15:33

隻本願寺無咩裝但其他兵
要磨我寧願拎朝男磨算(除左毒龍吾識磨之外...)
呢隻野暫時睇落輸出實在偏低(另一個吾實用的原因係冰娃抵抗太低/太少血)
冰雀又吾比力

本願寺既勇猛只能成為高手既默契。
守護星 發表於 2-10-2014 17:53

隻隻兵都有自己獨特性,玩得慣就好
吾通下下推麒麟推龍等完場咁無引咩

本人台巨有隻,反傷技可以當佢唔存在/打怪有95折優惠,
我冇錢黎講,有隻雀頂天都唔差,
單國暫時空裝頂到朱雀
補充:
雀回MP量多=LV/2,
100LV後打怪/自己友都有得回,機率欠佳,範圍大約半個場,
打剩最尾隻怪死後先出冰技機率什高,(冇能用,頂佢個廢)
暫時知道項2/德2幫唔到雀加攻。
lhp199433 發表於 2-10-2014 18:10

反傷呢回事
除左打印度識出一擊必殺個隻狼之外(高lv的話佢秒你隻野,你又秒番佢)  感覺雞肋
假如我頂到就吾洗慢慢磨
隻雀雀...去到後期又係可以無視 抵抗低 雖然無視吾少技 但食普攻都係被人秒
出冰技呢回事,當佢無到吧

本願寺係日本新手冇帥可用先用je...
聶羅阿瑪特 發表於 2-10-2014 19:44

隻野定位太奇怪(?) 吾上吾落 搞到大家都吾知點用(?)
頂怪可以用朝2(?)
對新手泥講 無視抵抗都係可以無視
回復 支持 反對

本願寺...
真係個人喜好.. 要佢..
對我黎講係會浪費左個帥位-,-
回復 支持 反對